Trwa sezon na bób. Tym, którzy go kochają wystarczy do szczęścia jedynie sól (ja też tak mam), ale dla bardziej wymagających mam super pomysł na obiad z makaronem, dodatkiem burraty, parmezanu i szynki. Bardzo prosty i szybki obiad, idealnie się sprawdzi w upalne, wakacyjne dni.
Składniki:
- 150 g ulubionego makaronu
- 200 g ugotowanego bobu
- 50 g szynki długodojrzewającej
- burrata
- parmezan
- listki bazylii
- zielone pesto (u mnie: lekko podsmażona cukinia + orzechy nerkowca + oliwa + bazylia + parmezan + czosnek + sok z cytryny + sól + pieprz)
Wykonanie:
Makaron
gotujemy al dente. Dodajemy ugotowany bób i zielone pesto, mieszamy,
wykładamy na talerz. Dodajemy szynkę, podzieloną na części burratę.
Posypujemy parmezanem, listkami bazylii i świeżo mielonym pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz