4/07/2015

4/07/2015

Bananowa kaszka manna z winogronem




Skład (na jedną porcję)

  • 2 łyżki kaszy manny
  • 1 szklanka mleka
  • 1 banan 
  • kiść winogron
Kaszę zalewamy mlekiem i gotujemy co jakiś czas mieszając, aby nie przywarła do naczynia. Banana obieramy ze skórki, rozdrabniamy widelcem na "papkę". Następnie przekładamy go do ugotowanej kaszki, całość mieszamy, przekładamy do miseczki. Na wierzchu układamy kilka przekrojonych na pół winogron.




13 komentarzy:

  1. Kaszka manna była kiedyś jedną z moich ulubionych,dla urozmaicenia smaku dodawałam nieco kakao,ale z bananem nie próbowałam:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A my z kolei nie jedliśmy z kakao, ale na pewno wypróbujemy ten patent ;-)

      Usuń
  2. Ja za takimi kaszkami z mlekiem nie przepadam, ale wygląda bardzo zachęcająco :)
    www.brulionspadochroniarza.pl

    OdpowiedzUsuń
  3. wow, muszę przyznać że jestem pod ogromnym wrażeniem zdjęć Waszych potraw. oglądam i oglądam i napatrzeć się nie mogę :D

    w wolnej chwili zapraszam na http://jagodowepole.weebly.com/ ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękujemy za tak miłe słowa iiii..... zapraszamy częściej ;-)

      Usuń
  4. Świetnie! Prawdę mówiąc jeszcze nigdy nie jadłam manny w takim połączeniu, ale na pewno zmienię to w najbliższym czasie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Takiej kaszki jeszcze nie jadłam, świetny pomysł i piękne zdjęcia !

    OdpowiedzUsuń
  6. Mniej znaczy więcej. Pięknie podane ;)

    OdpowiedzUsuń