Skład (ilość składników zależy od tego, ile rogalików chcemy przygotować)
- croissanty
- sałata (u nas lodowa)
- szynka
- pomidor
- ser pleśniowy typu blue(ok. 100gram)
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- jajko
- 1 łyżeczka masła
- sól, pieprz
Zaczynamy.
Ser pleśniowy przekładamy do kubeczka i stawiamy na małym ogniu, podgrzewamy i mieszamy aż całkowicie się rozpuści. Wówczas dodajemy sok z cytryny, mieszamy.
Przygotowujemy jajka sadzone. Masło rozpuszczamy na patelni, wbijamy jaja, doprawiamy solą i pieprzem i podsmażamy.
Rogaliki kroimy na pół, kładziemy listek sałaty, plasterek szynki i dwa plasterki pomidora, następnie jedno sadzone jajko. Polewamy sosem z sera pleśniowego i przykrywamy drugą połówką rogalika.
Niebo w gębie...taka croissantowa kanapka musi świetnie smakować:)na zdjęciach prezentuje się bardzo apetycznie:)
OdpowiedzUsuńJest świetna, naprawdę! Szczególnie ciekawy posmak całości nadaje sos z sera pleśniowego, także polecamy ;-)
UsuńPyszna propozycja na śniadanie!:)
OdpowiedzUsuńCudowne croissanty, wyborne śniadanie!
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl
Eee, już myślałem, że sam piekłeś rogale :P
OdpowiedzUsuńNieee, ale tyle razy się do tego zabieram, że naprawdę muszę to w końcu uczynić ;-)
UsuńKoniecznie, bo to świetna sprawa. Co prawda zajmuję okropnie dużo czasu, ale nie pożałujesz :D
Usuń