4/09/2015

4/09/2015

Sajgonki/spring rollsy z owocami





Skład
  • opakowanie papieru ryżowego
  • 2 banany
  • mango
  • kilka truskawek
  • kilka śliwek
  • 100ml jogurtu naturalnego lub serka homogenizowanego

Zaczynamy.
Banany obieramy ze skórki, kroimy w plastry. Mango obieramy, kroimy w kostkę. Truskawki i śliwki także kroimy na mniejsze kawałki.
Przygotowujemy papier ryżowy wg instrukcji na opakowaniu, tj. maczamy każdy płat w gorącej wodzie przez około 2 sekundy, po czym przekładamy go na deskę. Układamy na nim po kawałku każdego z owoców, zwijamy jak krokiety.
Gotowe rollsy podajemy z jogurtem naturalnym/serkiem homogenizowanym, służącym za dip.

Owoce można dowolnie zmieniać, w zależności od tego, jakie lubicie ;-)


3 komentarze:

  1. Niezły kamuflaż owoców:)i bajeczne zdjęcia!

    OdpowiedzUsuń
  2. Jaki fajny pomysł! Super wykorzystanie owoców, piękny deser :)
    www.brulionspadochroniarza.pl

    OdpowiedzUsuń
  3. świetny pomysł :) na słodko jeszcze nie robiłam spring rollsów, więc najwyższa pora to zmienić :D

    Zdjęcia jak zawsze cudne :)

    OdpowiedzUsuń