Skład
- opakowanie papieru ryżowego
- 2 banany
- mango
- kilka truskawek
- kilka śliwek
- 100ml jogurtu naturalnego lub serka homogenizowanego
Zaczynamy.
Banany obieramy ze skórki, kroimy w plastry. Mango obieramy, kroimy w kostkę. Truskawki i śliwki także kroimy na mniejsze kawałki.
Przygotowujemy papier ryżowy wg instrukcji na opakowaniu, tj. maczamy każdy płat w gorącej wodzie przez około 2 sekundy, po czym przekładamy go na deskę. Układamy na nim po kawałku każdego z owoców, zwijamy jak krokiety.
Gotowe rollsy podajemy z jogurtem naturalnym/serkiem homogenizowanym, służącym za dip.
Owoce można dowolnie zmieniać, w zależności od tego, jakie lubicie ;-)
Niezły kamuflaż owoców:)i bajeczne zdjęcia!
OdpowiedzUsuńJaki fajny pomysł! Super wykorzystanie owoców, piękny deser :)
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl
świetny pomysł :) na słodko jeszcze nie robiłam spring rollsów, więc najwyższa pora to zmienić :D
OdpowiedzUsuńZdjęcia jak zawsze cudne :)