Latko, morze, plaża, gotowana kukurydza... i tym tropem docieramy do dzisiejszego, kolorowego pomysłu na obiad - łapcie poniżej ;-)
Składniki:
Sos meksykański:
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 puszka pomidorów pelati
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 2 kolby gotowanej kukurydzy
- oliwa
- sól, pieprz, sok z cytryny, papryka w proszku słodka i ostra, oregano, szczypta cukru
Dodatki:
- bułki do hot-dogów
- ulubione kiełbaski
- kolby gotowanej kukurydzy + masło
- opcjonalnie frytki do podania
- awokado + sól, pieprz, sok z cytryny
Wykonanie:
Cebulę i czosnek drobno siekamy, szklimy na oliwie. Dodajemy obraną z kolby kukurydzę, odsączona fasolę i pomidory. Mieszamy, doprawiamy przyprawami, dusimy na wolnym ogniu około 40 minut.
Bułki do hot dogów podgrzewamy, kiełbaski grillujemy. Kolby kukurydzy opalamy palnikiem, smarujemy masłem i doprawiamy solą. Awokado kroimy, doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz