6/12/2023

6/12/2023

Bajgle ze szparagami i pastą z suszonych pomidorów


Sezon na szparagi powolutku się kończy, więc podrzucam Wam pomysł, jak się z nimi godnie pożegnać. Szparagi zamknięte w pysznym, słonym bajglu wyścielonym smakonośną warstwą z pysznej pasty z suszonych pomidorów od HELCOM  @zyciemasmak_tasteoflife

Pełne pyszności słoiczki od Helcom to patent, aby w banalny sposób podbić smak wielu potraw. Pasty z suszonych pomidorów występują w kilku wersjach: klasyczna z samymi pomidorami, ale także z dodatkiem oliwek czy sera feta (mój faworyt). Można je użyć jako smarowidło do kanapek, ale też jako dodatek do makaronów, risotto czy zup. Można kombinować na różne sposoby, do czego bardzo Was zachęcam 😉 


Przepis na Bajgle:

Składniki:

  • Bajgle z sezamem
  • Słoiczek pasty z suszonych pomidorów Helcom
  • Szynka szwardzwaldzka
  • Ugotowane, zielone szparagi
  • Awokado + sól, pieprz, sok z cytryny
  • Rukola
  • Usmażone jajka


Wykonanie:
Bajgle podgrzewamy w piekarniku, przekrawamy na pół, smarujemy pastą z suszonych pomidorów. Kładziemy rukolę, szparagi, szynkę, awokado oraz usmażone jajko. Przykrywamy drugą częścią bajgla.

*wpis powstał w ramach współpracy z marką Helcom


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz