Dziś przychodzę z przepisem, który idealnie sprawdzi się na weekend. Pyszne tacos, idealne na imprezę, czy posiłek w większym gronie rodziny czy znajomych. Wbrew pozorom nie wymagają wiele czasu na przygotowanie, a są mega pyszne i naprawdę warto ich spróbować.
Składniki:
- około 400 g mięsa wołowego (najlepiej stek Bavette)
- 1 awokado
- 1 mango
- kilka pomidorków koktajlowych
- rukola
- około 10 sztuk muszelek do tacos
- sok z limonki
- sól, pieprz
- oliwa
Wykonanie:
Mango kroimy w kostkę. Pomidorki na połówki. Awokado w kostkę, doprawiamy je sokiem z limonki, solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, kładziemy stek. Smażymy, w zależności od grubości porcji i stopnia wysmażenia, jaki chcemy osiągnąć, około 4-8 minut z każdej strony. Przekładamy na deskę, doprawiamy solą i pieprzem, zostawiamy na kilka chwil. Następnie kroimy w plastry.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz