2/12/2020

2/12/2020

Mango smoothie bowl


Dziś kolejny przepis z serii "maksymalnie prosto, ekstremalnie pysznie" ;-) Smoothie sprawdzi się zawsze, wystarczy kilka ulubionych składników i mamy królewskie śniadanie lub rewelacyjny deser. Latem łatwiej nam o sezonowe owoce, ale zimą warto sięgnąć po mango lub cytrusy. Dziś wersja pełna słońca z mango w roli głównej.
 


Składniki:
  • 300 ml gęstego jogurtu (może być grecki)
  • 3 dojrzałe mango
  • 2 banany
  • opcjonalnie: bezy do dekoracji

Wykonanie:
Mango obieramy, połówkę kroimy w paski, odkładamy do dekoracji. Pozostały miąższ blendujemy z bananami i jogurtem na gładką masę. Przelewamy do miseczki, dekorujemy kleksem z jogurtu, paskami mango i ewentualnie pokruszoną bezą.
Wskazówka: jeśli chcecie, aby wasze smoothie wyszło gęste, użyjcie mocno schłodzonych/nawet zmrożonych produktów. Taka zmrożona wersja idealnie sprawdzi się w upalne, letnie dni jako deser.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz