Składniki (na dwie porcje):
- około 300g makaronu tagliatelle (szerokie wstążki)
- nieduże pętko kiełbasy chorizo (około 80g)
- dwie garści świeżych liści szpinaku
- szczypta soli
Wykonanie:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odsączamy.
Chorizo kroimy w dość cienkie kawałki, podsmażamy na patelni, aż wytopi się z niego aromatyczny, paprykowy tłuszcz. Wówczas dodajemy na patelnię liście szpinaku, lekko solimy. Podsmażamy około 3-4 minuty. Następnie na patelnię wykładamy ugotowany makaron, mieszamy. Gotowe.
Pyszności! Bardzo lubię obiadki z makaronem:)
OdpowiedzUsuńMy także, makaron to nasza obsesja ;-)
UsuńPychotka:)
OdpowiedzUsuńWyglądają smacznie wiec muszą też i tak smakować, palce lizać ;d
OdpowiedzUsuńpozdrawiam,
muuooaa.blogspot.com