7/22/2016

7/22/2016

Super szybkie i proste tagliatelle z chorizo i szpinakiem



Składniki (na dwie porcje):
  • około 300g makaronu tagliatelle (szerokie wstążki)
  • nieduże pętko kiełbasy chorizo (około 80g)
  • dwie garści świeżych liści szpinaku
  • szczypta soli

Wykonanie:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odsączamy. 
Chorizo kroimy w dość cienkie kawałki, podsmażamy na patelni, aż wytopi się z niego aromatyczny, paprykowy tłuszcz. Wówczas dodajemy na patelnię liście szpinaku, lekko solimy. Podsmażamy około 3-4 minuty. Następnie na patelnię wykładamy ugotowany makaron, mieszamy. Gotowe.



4 komentarze:

  1. Pyszności! Bardzo lubię obiadki z makaronem:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają smacznie wiec muszą też i tak smakować, palce lizać ;d
    pozdrawiam,
    muuooaa.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń