Składniki:
- 1 1/2 szklanki płatków owsianych
- 1/2 szklanki płatków owsianych błyskawicznych (rozdrobnionych)
- 1 szklanka płatków jaglanych
- 3/4 szklanki orzeszków ziemnych
- około 3-4 łyżki miodu
- 2-3 łyżki oleju kokosowego
Wykonanie:
Do miski wsypujemy płatki oraz orzechy, mieszamy. Następnie dodajemy miód oraz olej kokosowy, ponownie mieszamy aby płatki zostały oblepione miodem i olejem (można dodać więcej oleju, jeśli płatki są nadal suche). Tak przygotowaną "masę" wykładamy równomiernie na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego do 150C piekarnika i pieczemy przez około 10-12 minut. Wyjmujemy z piekarnika, mieszamy a następnie studzimy.
Granolę podajemy z jogurtem naturalnym i truskawkami.
Po ostudzeniu przechowujemy ją w słoiku lub papierowej torebce.
super alternatywa na śniadanie,
OdpowiedzUsuńpozdrawiam, muuooaa.blogspot.com
Dziękujemy, także pozdrawiamy :-)
UsuńKoniecznie muszę spróbować granoli z płatkami jaglanymi:D
OdpowiedzUsuńWarto ;-) z płatkami jaglanymi granola robi się bardzo delikatna:-)
UsuńŚwietne śniadanie, koniecznie muszę spróbować :) Polecam Ci Kcal mar, gdzie znajdziesz sporo podobnie ciekawych jak Twoja propozycji :)
OdpowiedzUsuńDziękujemy :-)
Usuń