- bagietka
- garść rukoli
- 3-4 jajka
- kilka zielonych szparagów
- 1/2 czerwonej papryki
- około 7 dag sera feta
- pieprz
Wykonanie:
Szparagi myjemy, odrywamy zdrewniałe końcówki i gotujemy je na parze około 3minuty.
Bagietkę kroimy na mniejsze kromki, podgrzewamy na patelni z dwóch stron aż stanie się chrupiąca.
Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy drobno pokrojoną paprykę, pokrojone szparagi, ser feta oraz doprawiamy pieprzem. Mieszamy, aby jajka lekko się rozkłóciły. Całość wylewamy na patelnię i podsmażamy aż jajka się zetną.
Na grzanki wykładamy po kilka listków rukoli, a następnie, na wierzch, kładziemy po łyżce jajecznicy. Podajemy na ciepło.
Grzanki wyglądają bardzo apetycznie! I te szparagi, mam na nie ochotę od dłuższego czasu:)
OdpowiedzUsuńSezon na szparagi właściwie w pełni, więc trzeba korzystać ;-)
UsuńChcę je widzieć jutro rano na stole ;D
OdpowiedzUsuńxD
Usuń