Skład (na 2 porcje)
- ok 200g makaronu soba
- 2 jajka
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- dwie garści jarmużu
- garść suszonych grzybów Mun
- 1 awokado
- 1 czerwona papryka
- sól, pieprz
- oliwa z oliwek
Wykonanie:
Makaron wrzucamy do osolonej wody i gotujemy około 3-4minuty. Odcedzamy.
Grzyby Mun przyrządzamy wg przepisu na opakowaniu.
Jarmuż wrzucamy do wrzącej osolonej wody, i gotujemy około 2 minuty (aby lekko zmiękł).
Gotujemy jajko w koszulce.
Awokado i paprykę kroimy w paski.
Wszystkie składniki układamy na talerzu, doprawiamy solą i pieprzem, a także skrapiamy oliwą. Przed podaniem mieszamy ze sobą,
Ciekawe połączenie składników :) Wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńi teraz przydałoby się to zalać jakims orientalnym bulionem z miso ;))
OdpowiedzUsuńNie mieliśmy pod ręką :-P ale z pewnością smakowałoby świetnie ;-)
OdpowiedzUsuńApetycznie:)
OdpowiedzUsuńWygląda fenomenalnie! :)
OdpowiedzUsuńFajnie!
OdpowiedzUsuńMiseczka pełna dobroci :) Jadłabym !
OdpowiedzUsuń