11/17/2015

11/17/2015

Makaron soba z tuńczykiem i jarmużem




Skład (na 2 porcje)
  • ok 200g makaronu soba
  • 2 jajka
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • dwie garści jarmużu
  • garść suszonych grzybów Mun
  • 1 awokado
  • 1 czerwona papryka
  • sól, pieprz
  • oliwa z oliwek

Wykonanie:
Makaron wrzucamy do osolonej wody i gotujemy około 3-4minuty. Odcedzamy.
Grzyby Mun przyrządzamy wg przepisu na opakowaniu.
Jarmuż wrzucamy do wrzącej osolonej wody, i gotujemy około 2 minuty (aby lekko zmiękł).
Gotujemy  jajko w koszulce.
Awokado i paprykę kroimy w paski. 

Wszystkie składniki układamy na talerzu, doprawiamy solą i pieprzem, a także skrapiamy oliwą. Przed podaniem mieszamy ze sobą, 



7 komentarzy: