Skład
- około 500g polędwiczki wołowej
- około 1/2 szklanki marynaty teryiaki
- 2 łyżki miodu
- awokado
- granat
- rukola
- bagietka
Wykonanie:
Polędwiczkę kroimy w plastry, wkładamy do miski, zalewamy marynatą teryiaki wymieszaną z miodem i pozostawiamy w lodówce pod przykryciem około 2godziny.
Po tym czasie smażymy plastry mięsa z dwóch stron na mocnym ogniu, tak aby na wierzchu powstała skarmelizowana skórka, a wewnątrz mięso było soczyste 9po około 3minytu z każdej strony).
Rukolę myjemy, układamy na talerzu. Awokado kroimy w plastry, kładziemy na rukoli. Na sałatę wykładamy usmażone mięso, polewamy sosem powstałym podczas smażenia. Wierzch sałatki posypujemy owocami granatu. Podajemy z podpieczoną na patelni bagietką.
bardzo smacznie sie zapowiada!
OdpowiedzUsuńPycha! Ostatnio robiłam podobną i wszyscy byli zachwyceni :D
OdpowiedzUsuńPyszna sałatka :) Dobrze że z mięskiem ;)
OdpowiedzUsuńCo to za deska/kamień do zdjęć? Od dawna szukam takiego po sklepach! Proszę o informacje :)
OdpowiedzUsuń