Skład
- 50 dag mięsa wieprzowego (np. łopatki)
- marynata Hot Kalbi (możecie ją kupić na stronie DeCare)
- 1 pomarańcza
- ryż
Zaczynamy.
Mięso kroimy na kawałki, wkładamy do miski, dodajemy marynatę tak aby pokryła całe mięso, przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na minimum 30minut.
Zamarynowane mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pomarańczę obieramy ze skórki, dzielimy na cząstki (pozbawiając ją błon). Układamy w naczyniu żaroodpornym. Całość wstawiamy do piekarnika na około 40 minut (co jakiś czas podlewamy mięso marynatą).
Upieczone mięso z pomarańczą podajemy z ugotowanym na sypko ryżem.
O rany jak ona smakowicie wygląda, pycha! :)
OdpowiedzUsuńEj, weź daj trochę :P
OdpowiedzUsuń