7/31/2015

7/31/2015

Wegeburgery z kotletów sojowych




Skład.
  • bułki do burgerów (przepis TUTAJ)
  • kotlety sojowe
  • jajko, bułka tarta, sól i pieprz - do panierowania
  • sałata (u nas roszponka)
  • pomidor
  • ser feta
Zaczynamy.
Przygotowujemy bułki do burgerów wg podanego przepisu.

Kotlety sojowe wyjmujemy z opakowania, zalewamy wrzątkiem i pozostawiamy pod przykryciem na około 5minut. Wyjmujemy je z wody, odsączamy, przyprawiamy solą i pieprzem, panierujemy w jajku i bułce i smażymy na patelni na niewielkiej ilości oleju.

Na upieczone i rozkrojone bułki kładziemy sałatę, plasterki pomidora, pokrojony w kostkę ser feta i kotleciki sojowe, przykrywamy drugą połową bułki. Możemy podawać także z sosem czosnkowym.




1 komentarz:

  1. Uwielbiam taki domowy fast food, z kotletami sojowymi jeszcze nie jadłam, ale te wyglądają świetnie;))

    OdpowiedzUsuń