Skład.
- 1 szklanka płatków owsianych
- 3 łyżki otrąb pszennych
- 1/2 szklanki migdałów w płatkach
- 3 łyżki suszonych owoców goji
- 1/2 szklanki orzechów laskowych
- 3-4 łyżki płynnego miodu
- 2 brzoskwinie
- 200ml jogurtu naturalnego typu greckiego
- 2 kostki białej czekolady
Zaczynamy. Do miski wsypujemy płatki owsiane, otręby, posiekane orzechy laskowe, owoce goji i migdały w płatkach dodajemy tyle miodu aby wszystkie składniki "oblepiły się" się nim. Tak przygotowaną "masę" wykładamy równomiernie na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego do 150C piekarnika i pieczemy przez 10minut. Po tym czasie mieszamy lekko podpieczone płatki i pieczemy jeszcze przez około 5 minut (aż nabiorą złocistego koloru).
Brzoskwinie kroimy na pól, usuwamy pestkę. Układamy je w kokilkach, polewamy 1 łyżeczką płynnego miodu i zapiekamy w temp. 180C przez około 10minut.
Jogurt wylewamy do miseczki, wsypujemy upieczoną granolę kokosową, a także brzoskwinie. Wierzch polewamy cienkimi strużkami rozpuszczonej białej czekolady.
Pyszne śniadanie:)czas zrobić domową granolę:)
OdpowiedzUsuńDomowa granola w słoiku to podstawa ;-)
Usuńśniadanie idealne :)
OdpowiedzUsuńBoskie śniadanie :)
OdpowiedzUsuń