4/27/2015

4/27/2015

Owsianka z otrębami, żurawiną i truskawkami



Skład  (na 2 porcje)
  • 2/3 szklanki płatków owsianych
  • 2 łyżki otrąb pszennych
  • 2 szklanki mleka 
  • 2 łyżki żurawiny suszonej
  • kilka świeżych truskawek

Zaczynamy. 
Mleko wlewamy do garnka, wsypujemy płatki i otręby i gotujemy na wolnym ogniu przez około 10-15 minut od czasu do czasu mieszając. Pod koniec gotowania wrzucamy do płatków żurawinę, gotujemy jeszcze około 1 minutę. Płatki przelewamy do miseczki, na wierzchu układamy pokrojone truskawki.


7 komentarzy:

  1. Pyszne sniadanko! Z utesknieniem czekam na prawdziwy truskawkowy sezon... :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ale zdjęcia! przepięknie :) i prze-smacznie, na pewno :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zgadza się ;-) cieszymy się, że się podobają ;-)

      Usuń
  3. Fajne owsianka, pycha śniadanko :)
    www.brulionspadochroniarza.pl

    OdpowiedzUsuń
  4. Tydzień mnie nie było, a tu się takie pyszności pojawiły.. Uwielbiam takie owsianki! :)

    OdpowiedzUsuń