- 2/3 szklanki płatków owsianych
- 2 łyżki otrąb pszennych
- 2 szklanki mleka
- 2 łyżki żurawiny suszonej
- kilka świeżych truskawek
Zaczynamy.
Mleko wlewamy do garnka, wsypujemy płatki i otręby i gotujemy na wolnym ogniu przez około 10-15 minut od czasu do czasu mieszając. Pod koniec gotowania wrzucamy do płatków żurawinę, gotujemy jeszcze około 1 minutę. Płatki przelewamy do miseczki, na wierzchu układamy pokrojone truskawki.
świetne śniadanie:)
OdpowiedzUsuńPyszne sniadanko! Z utesknieniem czekam na prawdziwy truskawkowy sezon... :)
OdpowiedzUsuńMy teeeeeeeeeeeż ;-)
Usuńale zdjęcia! przepięknie :) i prze-smacznie, na pewno :)
OdpowiedzUsuńZgadza się ;-) cieszymy się, że się podobają ;-)
UsuńFajne owsianka, pycha śniadanko :)
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl
Tydzień mnie nie było, a tu się takie pyszności pojawiły.. Uwielbiam takie owsianki! :)
OdpowiedzUsuń