Skład.
- 1/2 szklanki płatków orkiszowych
- 1 1/2 szklanki mleka
- 1/2 grejpfruta
- 1 niezbyt twarda gruszka
- 1 łyżka masła
- 1 łyżeczka brązowego cukru
- łyżka posiekanych orzechów włoskich
Zaczynamy. Mleko wlewamy do garnka, wsypujemy płatki i gotujemy na wolnym ogniu przez około 10-15 minut od czasu do czasu mieszając. Gruszkę obieramy, kroimy na mniejsze cząstki. Masło rozpuszczamy na patelni, dorzucamy pokrojoną gruszkę i cukier, i karmelizujemy.
Ugotowaną owsiankę przekładamy do miseczki. Na wierzchu kładziemy karmelizowaną gruszkę, a także cząstki obranego i pozbawionego błonek grejpfruta. Posypujemy orzechami włoskimi.
Ja też chcę takie śniadanko:) w zamian oferuję chlebuś ziarnisty domowej roboty-to co?deal? :)))
OdpowiedzUsuńO taki deal to nam się podoba - bardzo chętnie ;-)
Usuńto się nazywa pożywne i pyszne śniadanie!
OdpowiedzUsuńFajne śniadanie :)
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl
te kolory są bajeczne! Piękne zdjęcie prostej potrawy :)
OdpowiedzUsuńDziękujemy ;-)
Usuń