Skład (na ok. 7 placuszków)
- 1/2 szklanki mąki razowej
- 1/2 szklanki mąki gryczanej
- 1 szklanka maślanki naturalnej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 jajka
- 1/3 awokado
- szczypta soli, pieprzy, papryki ostrej i słodkiej
Zaczynamy.
Mąki wsypujemy do miski, dodajemy proszek do pieczenia, maślankę i jedno jajko, wszystko dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy szczyptę soli, pieprzu, papryki ostrej i słodkiej. Z powstałej masy smażymy placuszki, które układamy jeden na drugim.
Pozostałe jajko smażymy do momentu ścięcia (w zależności od upodobań) z dodatkiem soli i pieprzu. Wykładamy na wierzch placków. Obok układamy cząstki awokado. Można skropić sokiem z cytryny.
Pomysł świetny,bardzo mnie zaciekawiło,jak smakuje awokado z placuszkami:)no i zdjęcia cud-miód:)
OdpowiedzUsuńSmakuje wybornie ;-) polecamy wypróbować :-)
Usuńprzeurocze zdjęcia!
OdpowiedzUsuńa sam pomysł na śniadanie znakomity - chyba podpatrzę ;)
Dziękujemy i zachęcamy do wypróbowania ;-)
UsuńUwielbiamy połączenie jajka z awokado! Ale częściej używamy awokado zamiast jajka :P
OdpowiedzUsuńPlacki z gryką to nasze ulubione placki ;)
ciekawy pomysł, chętnie wypróbuję:)
OdpowiedzUsuńPolecamy :-)
UsuńAwokado nie lubię, ale tu wygląda super :)
OdpowiedzUsuńW tym posiłku awokado ma dość dominujący smak, ale może warto się przełamać ;-)
UsuńOjej, zupełnie w moim guście :D
OdpowiedzUsuńTrafiliśmy ;-)
UsuńNo rewelacja. Nie dość, że super składniki to jeszcze wyglądają tak apetycznie :-)
OdpowiedzUsuńDziękujemy, miło nam to słyszeć ;-)
Usuń