1/28/2015

1/28/2015

Jajecznica z awokado, papryką i szczypiorkiem





Skład.
  • 3 jajka
  • 1/2 awokado
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1 dymka ze szczypiorkiem
  • 1 łyżka masła
  • szczypta soli i pieprzu


Zaczynamy.
Awokado, paprykę i cebulę wraz ze szczypiorkiem kroimy na bardzo drobną kosteczkę. Masło rozgrzewamy na patelni, wbijamy jajka, gdy zaczną się powoli ścinać dodajemy pokrojone warzywa. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość smażymy cały czas mieszając do uzyskania ulubionego momentu ścięcia jajek.
Podajemy z ciemnym pieczywem.








8 komentarzy:

  1. Pyszna alternatywa dla "zwyczajnej" jajecznicy. Zjadlabym :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda jak prześliczna sałatka warzywna :D Piękne zdjęcia!

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda bardzo smakowicie :) Jajecznicy z awokado nigdy jak dotąd nie robiłam :P

    OdpowiedzUsuń
  4. W życiu nie widziałam tak ładnej jajecznicy! Zjadłabym 2 porcje, mimo, że nie jadam jajek! :P

    OdpowiedzUsuń
  5. Zgadzam się z Marcelą ,, ładna jajecznica,,! ;) i chętnie bym zjadła teraz na śniadanko :)

    OdpowiedzUsuń
  6. To już wiem co mnie czeka na sobotnie śniadanie! :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Hmm...podsunę pomysł mężowi,on u nas w domu smaży jajecznice,może się skusi na Wasz pomysł:)

    OdpowiedzUsuń