1/04/2015

1/04/2015

Kanapka gyros






Skład (na 2 porcje)
  • 2 ulubione bułki (najlepiej wieloziarniste)
  • 30 dag piersi z kurczaka
  • 4 plasterki sera żółtego
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1/2 niedużej kapusty pekińskiej
  • 3 ogórki konserwowe
  • 2 łyżeczki przyprawy do gyrosa (polecamy przyprawę firmy Prymat)
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki ketchupu
  • sól i pieprz

Zaczynamy.
Pierś z kurczaka kroimy na kawałki, obtaczamy w przyprawie i smażymy na patelni.
Kapustę pekińską kroimy w paski, dodajemy do niej kukurydzę, pokrojone w kostkę ogórki konserwowe, dodajemy sól i pieprz do smaku, a także ketchup i majonez, całość mieszamy.
Bułki kroimy na pół  i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na ok. 7minut aby się podgrzały i lekko podpiekły. Wyjmujemy z piekarnika, na spód kładziemy 2 plasterki sera żółtego, sałatkę z kapusty pekińskiej, a na wierzch kawałki usmażonego kurczaka, przykrywamy drugą częścią bułki.




zBLOGowani.pl

9 komentarzy:

  1. Zacieram ręcę z radości-pomysł idealny,wykorzystam,tylko zastosuję swoją,domowej roboty,przyprawę:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Widzieliśmy u Ciebie na blogu tą przyprawę i następnym razem na pewno skorzystamy właśnie z niej ;-)

      Usuń
  2. Serdecznie zachęcamy do dodania przepisu do akcji "Karnawałowe party" na zBLOGowanych. Zbieramy najciekawsze przepisy na karnawałowe imprezy!

    OdpowiedzUsuń
  3. smakowita ta kanapka, normalnie ślinka cieknie :) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W takim razie prosimy się częstować :-P pozdrawiamy :-)

      Usuń
  4. Dobra, sycąca propozycja na drugie śniadanie, jestem za!; )

    OdpowiedzUsuń
  5. Mniam!! taka kanapka to jest coś!!!

    OdpowiedzUsuń