Skład (na 2 porcje)
- 2 ulubione bułki (najlepiej wieloziarniste)
- 30 dag piersi z kurczaka
- 4 plasterki sera żółtego
- 1/2 puszki kukurydzy
- 1/2 niedużej kapusty pekińskiej
- 3 ogórki konserwowe
- 2 łyżeczki przyprawy do gyrosa (polecamy przyprawę firmy Prymat)
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki ketchupu
- sól i pieprz
Zaczynamy.
Pierś z kurczaka kroimy na kawałki, obtaczamy w przyprawie i smażymy na patelni.
Kapustę pekińską kroimy w paski, dodajemy do niej kukurydzę, pokrojone w kostkę ogórki konserwowe, dodajemy sól i pieprz do smaku, a także ketchup i majonez, całość mieszamy.
Bułki kroimy na pół i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na ok. 7minut aby się podgrzały i lekko podpiekły. Wyjmujemy z piekarnika, na spód kładziemy 2 plasterki sera żółtego, sałatkę z kapusty pekińskiej, a na wierzch kawałki usmażonego kurczaka, przykrywamy drugą częścią bułki.
Fajny pomysł :)
OdpowiedzUsuńZacieram ręcę z radości-pomysł idealny,wykorzystam,tylko zastosuję swoją,domowej roboty,przyprawę:)
OdpowiedzUsuńWidzieliśmy u Ciebie na blogu tą przyprawę i następnym razem na pewno skorzystamy właśnie z niej ;-)
UsuńSerdecznie zachęcamy do dodania przepisu do akcji "Karnawałowe party" na zBLOGowanych. Zbieramy najciekawsze przepisy na karnawałowe imprezy!
OdpowiedzUsuńsmakowita ta kanapka, normalnie ślinka cieknie :) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńW takim razie prosimy się częstować :-P pozdrawiamy :-)
UsuńDobra, sycąca propozycja na drugie śniadanie, jestem za!; )
OdpowiedzUsuńMniam!! taka kanapka to jest coś!!!
OdpowiedzUsuńMusi być smaczna! :)
OdpowiedzUsuń