12/12/2014

12/12/2014

Owsianka z melonem i orzechami laskowymi






Skład (na jedną porcję)

  • 1,5 szkl mleka
  • 3 łyżki płatków owsianych
  • 2 łyżki płatków orkiszowych
  • 2 łyżki otrąb owsianych
  • kilka plasterków melona
  • kilka orzechów laskowych


Zaczynamy.
Mleko wlewamy do garnka, wsypujemy płatki i otręby, podgrzewamy do momentu zagotowania i gotujemy około 3-5 minut. 
Płatki wylewamy do miski, na wierzch kładziemy plasterki melona, posypujemy lekko rozdrobnionymi orzechami laskowymi.


 

7 komentarzy:

  1. Zdrowie na talerzu:)i to na talerzu w obłędnie pięknym kolorze:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie wiem czy bardziej zachwyca mnie ten piękny niebieski talerz, czy ta cudowna owsianka :D

    OdpowiedzUsuń
  3. myślę, że te orzechy laskowe urozmaiciły smak owsianki :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zgadza się, bardzo fajnie wkomponowały się w całość :-)

      Usuń
  4. Poproszę taką na jutrzejsze śniadanie :3

    OdpowiedzUsuń
  5. Ostatnio jadłam owsiankę, której bardzo długo ne jadłam i doszłam do wniosku, że muszę ją robić częściej. Ta wygląda świetnie; )

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Owsianki to jedne z najlepszych propozycji na śniadanie: zdrowe, szybkie no i przede wszystkim smaczne ;-)

      Usuń