Skład (na jedną porcję)
- 1,5 szkl mleka
- 3 łyżki płatków owsianych
- 2 łyżki płatków orkiszowych
- 2 łyżki otrąb owsianych
- kilka plasterków melona
- kilka orzechów laskowych
Zaczynamy.
Mleko wlewamy do garnka, wsypujemy płatki i otręby, podgrzewamy do momentu zagotowania i gotujemy około 3-5 minut.
Płatki wylewamy do miski, na wierzch kładziemy plasterki melona, posypujemy lekko rozdrobnionymi orzechami laskowymi.
Zdrowie na talerzu:)i to na talerzu w obłędnie pięknym kolorze:)
OdpowiedzUsuńNie wiem czy bardziej zachwyca mnie ten piękny niebieski talerz, czy ta cudowna owsianka :D
OdpowiedzUsuńmyślę, że te orzechy laskowe urozmaiciły smak owsianki :)
OdpowiedzUsuńZgadza się, bardzo fajnie wkomponowały się w całość :-)
UsuńPoproszę taką na jutrzejsze śniadanie :3
OdpowiedzUsuńOstatnio jadłam owsiankę, której bardzo długo ne jadłam i doszłam do wniosku, że muszę ją robić częściej. Ta wygląda świetnie; )
OdpowiedzUsuńOwsianki to jedne z najlepszych propozycji na śniadanie: zdrowe, szybkie no i przede wszystkim smaczne ;-)
Usuń