Skład.
- skrawki biszkoptu (my użyliśmy zasuszonych skrawków z przepisu stąd: przepis), można także zastąpić zwykłymi biszkoptami, bądź herbatnikami
- 400 ml gęstego jogurtu naturalnego
- pół łyżeczki cynamonu
- 1 łyżeczka cukru pudru
- 2 jabłka
- 2 łyżeczki cukru brązowego
Zaczynamy.
Jabłka obieramy ze skórki, kroimy na mniejsze kawałki i smażymy na suchej patelni z dodatkiem cukru brązowego (do uzyskania konsystencji "papki").
Jogurt mieszamy z cukrem pudrem i cynamonem.
Biszkopt/biszkopty kruszymy, połową wysypujemy dno szklanki. Wykładamy połowę jogurtu, wysypujemy pozostałą część biszkoptu, ponownie przykrywamy jogurtem. Na wierzch kładziemy przestudzone jabłka.
ale fajny i smaczny deserek
OdpowiedzUsuńSuper pomysł! Tylko biszkoptu mi w domu brakuje.
OdpowiedzUsuńZastąp biszkoptami bądź herbatnikami, efekt możne nie będzie idealnie ten sam, ale na pewno także warty grzechu ;-)
Usuńpysznie:) na patrzyć się nie mogę:)
OdpowiedzUsuńSmacznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńProsty a jaki pyszny!
OdpowiedzUsuńpyszny deser, aż się głodna zrobiłam :)
OdpowiedzUsuńObiad zjadłam cały,bez marudzenia,czy teraz mogę coś słodkiego?na przykład ten Wasz pyszny deser? :)
OdpowiedzUsuńHaha, oczywiście,że tak - w pełni zasłużona nagroda :-D
UsuńTaki lekko, tak pysznie, poproszę do łóżka :3
OdpowiedzUsuńProsto, a jak pysznie :)
OdpowiedzUsuń