Skład (na jedną porcję)
- 1/2 szklanki białego ryżu
- 1 1/2 szklanki mleka
- około 30 gram czekolady mlecznej (jakieś 5 kostek)
- 4 łyżeczki dżemu pomarańczowego
- plasterek pomarańczy
Zaczynamy.
Ryż gotujemy na mleku, co chwilę mieszając, aby się nie przypalił.
Gdy będzie już gęsty i miękki, zestawiamy go z palnika i dzielimy na dwie części. Do jednej z nich dodajemy czekoladę i czekamy aż się rozpuści, a następnie mieszamy.
Do wysokiej szklanki wykładamy ryż czekoladowy, następnie wykładamy dżem Łowicz o smaku pomarańczy, a następnie pozostały ryż biały - bez czekolady. Wierzch dekorujemy plasterkiem pomarańczy.
Ryż jak ryż - ale zdjęcia cudne! Zakochałam się w waszych zdjęciach :)
OdpowiedzUsuńNiezwykle miło nam to słyszeć :-)
UsuńUwielbiam ryż na mleku! Pysznie i pięknie podane :) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńDziękujemy :-)
Usuńcóż za smakowity deser!
OdpowiedzUsuńTo akurat miała być wersja na śniadanie :-P ale na deser także jak najbardziej się nadaje
UsuńCiekawy pomysł :)
OdpowiedzUsuńDzięki :-)!
UsuńPodoba mi się:) i pomysł i fotki:)
OdpowiedzUsuńA nam Twój komentarz ;-) pozdrawiamy
Usuń