Środek lata, piękna pogoda i środek sezonu na truskawki - czy może być lepiej? Może! Wtedy, gdy na stół wjeżdża taka wieżyczka pyszności. Chałka, truskawki, jogurt, miód - kilka składników, 15 minut czasu na przygotowanie i mamy totalnie obłędny deser, śniadanie czy kto co woli :-) Smacznego!
Składniki:
- chałka (najlepiej czerstwa)
- 2 jajka
- około 2/3 szklanki mleka
- jogurt
- truskawki
- miód
- masło
- opcjonalnie: cukier puder do dekoracji
Wykonanie:
Jajka
roztrzepujemy widelcem z mlekiem. Na patelni rozgrzewamy masło. Chałkę
kroimy na kromki, zanurzamy w mleku, a następnie smażymy na maśle na
złoty kolor. Wykładamy na talerz, dostajemy truskawki, jogurt i obficie
polewamy miodem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz