5/25/2021

5/25/2021

Granola z truskawkami i pieczonym rabarbarem

Truskawki i rabarbar to idealne połączenie. Sprawdza się w deserach, wypiekach no i śniadaniach. Jako dodatek do naleśników, placuszków, owsianki czy granoli. Pieczony rabarbar, jeszcze ciepły połączony z jogurtem to wspaniały sposób by smacznie zacząć dzień. Koniecznie spróbujcie ;-) 



Składniki: 

  • granola orzechowa 
  • jogurt naturalny 
  • truskawki
  • 3-4 gałązki rabarbaru
  • 4 łyżki cukru lub ksylitolu
  • 1 łyżeczka masła 


Wykonanie:
Rabarbar kroimy na nieduże kawałki, dodajemy cukier, mieszamy, przekładamy do naczynia posmarowanego masłem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200C i pieczemy około 15 minut.
Do miseczek nakładamy jogurt, wsypujemy granolę, pokrojone na kawałki truskawki oraz upieczony rabarbar.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz