Truskawki i rabarbar to idealne połączenie. Sprawdza się w deserach, wypiekach no i śniadaniach. Jako dodatek do naleśników, placuszków, owsianki czy granoli. Pieczony rabarbar, jeszcze ciepły połączony z jogurtem to wspaniały sposób by smacznie zacząć dzień. Koniecznie spróbujcie ;-)
Składniki:
- granola orzechowa
- jogurt naturalny
- truskawki
- 3-4 gałązki rabarbaru
- 4 łyżki cukru lub ksylitolu
- 1 łyżeczka masła
Wykonanie:
Rabarbar
kroimy na nieduże kawałki, dodajemy cukier, mieszamy, przekładamy do
naczynia posmarowanego masłem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do
200C i pieczemy około 15 minut.
Do miseczek nakładamy jogurt, wsypujemy granolę, pokrojone na kawałki truskawki oraz upieczony rabarbar.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz