Dzień dobry w nowym tygodniu! Nowy tydzień warto dobrze zacząć, a nie ma lepszego sposobu niż pyszne, pożywne śniadanie :-) Będzie więc przepis na gofry, ale w wersji wytrawnej, z dodatkiem pieczarek i jajkiem. Idealnie sprawdzą się także na obiad, więc jeśli nie macie czasu na poranne gotowanie, zachęcam Was do stworzenia wersji obiadowej.
Składniki:
Gofry:
- 200 g mąki pszennej
- 200 ml mleka
- 50 ml oleju
- 2 jajka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 150 g kremowego serka
- 1-2 łyżki chrzanu
- około 250 g pieczarek
- 1 połówka cebuli
- 3-4 jajka
- 1 łyżka masła
- 2 łyżki oleju
- sól, pieprz
Wykonanie:
Cebulę siekamy, pieczarki kroimy w plasterki dodajemy na patelnię, na rozgrzany olej, smażymy 5-7 minut, doprawiamy solą i pieprzem. Zdejmujemy z patelni.
Serek mieszamy z chrzanem.
Na patelni rozgrzewamy masło, wbijamy jajka, smażymy. Doprawiamy solą i pieprzem.
Wszystkie składniki na ciasto mieszamy ze sobą za pomocą rózgi kuchennej tylko do połączeni składników. Odstawiamy na 15 minut, po czym pieczemy gofry.
Smarujemy je serkiem, kładziemy pieczarki i sadzona jajka. Smacznego! :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz