Lubicie pralinki Rafaello? Jeśli tak, mam dla Was super przepis, który na pewno Wam się spodoba. Możecie przygotować je u siebie w domu, bardzo szybko i łatwo. Wystarczy kilka składników i odrobina cierpliwości. Łapcie przepis!
Składniki:
- 1 puszka mleka kokosowego
- 150 g białej czekolady
- około 200 g wiórków kokosowych
- około 15-20 sztuk obranych ze skórki migdałów lub około 10 sztuk pokruszonych biszkoptów
Wykonanie:
Mleko wlewamy do garnuszka, dodajemy połamaną czekoladę i podgrzewamy aż się rozpuści. Studzimy, następnie dodajemy połowę wiórków kokosowych, mieszamy. Wstawiamy do lodówki, aby masa zgęstniała. Następnie formujemy z niej kulki, w środek każdej z nich wciskamy migdał, obtaczamy w wiórkach. Jeśli przygotowujecie wersję z biszkoptami - dodajecie je razem z wiórkami kokosowymi do masy, a po jej stężeniu uformujcie kulki i obtoczcie w wiórkach.
Niestety przepis jest wadliwy. Zakupiłam wszystkie produkty dobrej jakości i niestety masa, którą otrzymałam nie zastygła a zatem nie można było uformować pralin. Przepis nie zawiera nawet sugerowanego czasu przygotowania deseru... jestem szczególnie zawiedziona ponieważ składniki nie były tanie.
OdpowiedzUsuń