10/05/2018

10/05/2018

Bezowy deser: eton mess z mango i marakują



Dzień dobry! Dziś pomysł na szybki i mega pyszny deser bezowy. Kojarzy nam się co prawda raczej z latem, ale myślę, że w październiku też można by się na niego skusić ;-) 


Składniki:
⦁    około 100 g małych bez
⦁    1 opakowanie biszkoptów 

⦁    200 ml śmietany kremówki
⦁    2 łyżeczki cukru pudru
⦁    1 dojrzałe mango
⦁    1 marakuja


Wykonanie:
Kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder, mieszamy.
Mango obieramy, kroimy w kostkę lub plasterki. Marakuję kroimy na pół, za pomocą łyżeczki wyjmujemy z niej miąższ.
Do szklanek wkładamy kolejno po kilka pokruszonych biszkoptów i bez, łyżkę kremówki oraz porcję owoców, po czym nakładamy kolejne porcje składników, aż do wypełnienia szklanki.








*przepis powstał na zlecenie marki Mamut S.A.

2 komentarze: