10/05/2018
Bezowy deser: eton mess z mango i marakują
Dzień dobry! Dziś pomysł na szybki i mega pyszny deser bezowy. Kojarzy nam się co prawda raczej z latem, ale myślę, że w październiku też można by się na niego skusić ;-)
Składniki:
⦁ około 100 g małych bez
⦁ 1 opakowanie biszkoptów
⦁ 200 ml śmietany kremówki
⦁ 2 łyżeczki cukru pudru
⦁ 1 dojrzałe mango
⦁ 1 marakuja
Wykonanie:
Kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder, mieszamy.
Mango obieramy, kroimy w kostkę lub plasterki. Marakuję kroimy na pół, za pomocą łyżeczki wyjmujemy z niej miąższ.
Do szklanek wkładamy kolejno po kilka pokruszonych biszkoptów i bez, łyżkę kremówki oraz porcję owoców, po czym nakładamy kolejne porcje składników, aż do wypełnienia szklanki.
*przepis powstał na zlecenie marki Mamut S.A.(możecie go znaleźć także TUTAJ)
AUTOR:
Picante Jalapeno
Fajnie wygląda :) Bardzo ciekawy przepis
OdpowiedzUsuńDzięki wielkie! :-)
Usuń