1/19/2018

1/19/2018

Kanpaka z szynką szwarcwaldzką, karmelizowaną gruszką, rukolą i serem typu blue



Kanapka to nie tylko szynka, ser i pomidor. Kanapka anie musi być nudna - oto nasz dowód :-)


Składniki:
  • bagietka
  • 1 gruszka 
  • szynka szwarcwaldzka
  • ser pleśniowy typu blue
  • rukola
  • 1 łyżka masła


Wykonanie:
Bagietkę przekrawamy na pół, zapiekamy przez 8 minut w piekarniku lub podpiekamy na suchej patelni (np. grillowej) z jednej strony, przez około 4 minuty na wolnym ogniu.
Gruszkę kroimy w cienkie plasterki. Na drugiej patelni rozpuszczamy masło. Układamy plasterki gruszki, podsmażamy z dwóch stron, po około 2-3 minuty z jednej strony.
Na ciepłą bagietkę kładziemy rukolę, karmelizowaną gruszkę, szynkę szwarcwaldzką, a następnie kruszymy ser pleśniowy. Przykrywamy wierzchnią częścią bagietki.




11 komentarzy:

  1. wygląda wspaniale! ale chętnie bym zjadła na dzisiejsze śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Powiem tak - nie pogardziłabym takimi kanapkami! :) Istne arcydzieło!

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda apetycznie, na dodatek szybko i prosto. Czekamy na więcej takich wpisów :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Dziękuję za inspirację, kanapka jest doskonała

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo dziękujemy za podzielenie się opinią, cieszy nas ogromnie, że przepis się przydał i sprawdził :-) Pozdrawiamy!

      Usuń
  5. ummmm, kanapki wyglądają przepysznie:)

    OdpowiedzUsuń