Kanapka to nie tylko szynka, ser i pomidor. Kanapka anie musi być nudna - oto nasz dowód :-)
Składniki:
- bagietka
- 1 gruszka
- szynka szwarcwaldzka
- ser pleśniowy typu blue
- rukola
- 1 łyżka masła
Wykonanie:
Bagietkę przekrawamy na pół, zapiekamy przez 8 minut w piekarniku lub podpiekamy na suchej patelni (np. grillowej) z jednej strony, przez około 4 minuty na wolnym ogniu.
Gruszkę kroimy w cienkie plasterki. Na drugiej patelni rozpuszczamy masło. Układamy plasterki gruszki, podsmażamy z dwóch stron, po około 2-3 minuty z jednej strony.
Na ciepłą bagietkę kładziemy rukolę, karmelizowaną gruszkę, szynkę szwarcwaldzką, a następnie kruszymy ser pleśniowy. Przykrywamy wierzchnią częścią bagietki.
wygląda wspaniale! ale chętnie bym zjadła na dzisiejsze śniadanie :)
OdpowiedzUsuńDziękujemy, koniecznie musisz spróbować :-)
UsuńPowiem tak - nie pogardziłabym takimi kanapkami! :) Istne arcydzieło!
OdpowiedzUsuńBardzo nam miło, dziękujemy ;-)
UsuńWygląda apetycznie, na dodatek szybko i prosto. Czekamy na więcej takich wpisów :)
OdpowiedzUsuńNa pewno będziemy podrzucać ;-) Pozdrawiamy!
UsuńW pracy taka kanapka to jest coś!
OdpowiedzUsuńZdecydowanie! ;-)
UsuńDziękuję za inspirację, kanapka jest doskonała
OdpowiedzUsuńBardzo dziękujemy za podzielenie się opinią, cieszy nas ogromnie, że przepis się przydał i sprawdził :-) Pozdrawiamy!
Usuńummmm, kanapki wyglądają przepysznie:)
OdpowiedzUsuń