5/30/2016

5/30/2016

Grzanki z jajecznicą, łososiem, rzodkiewką i awokado



Składniki:
  • 1 bagietka
  • 2-3 jajka
  • 1 łyżeczka masła 
  • 2 łyżki sera feta
  • około 5 dag łososia wędzonego
  • 1/2 awokado
  • 2 rzodkiewki
  • garść rukoli
  • sól, pieprz
  • sok z cytryny
  • 1 łyżeczka czarnuszki

Wykonanie:
Bagietkę kroimy na kromki, podgrzewamy na suchej patelni z dwóch stron aż lekko się przyrumieni. 
Do kubeczka wbijamy jajka, dodajemy rozdrobniony ser feta, pieprz, mieszamy. Na patelni rozpuszczamy masło i smażymy na nim jajecznicę. 
Na grzanki wykładamy kilka listków rukoli, jajecznicę, plasterek awokado i rzodkiewki oraz łososia. Skrapiamy rybę sokiem z cytryny, solimy oraz posypujemy wierzch czarnuszką.


11 komentarzy: