Składniki:
- 1 1/2 szklanki płatków owsianych
- 1/2 szklanki płatków orkiszowych
- 1/4 szklanki otrąb owsianych
- 1/2 szklanki migdałów (można je lekko posiekać)
- 2 łyżki rodzynek
- 2-3 łyżki pestek dyni
- 2-3 łyżki pestek słonecznika
- 1 tabliczka czekolady deserowej (100g)
- około 3-4 łyżki miodu
- 2-3 łyżki oleju kokosowego
Wykonanie:
Do miski wsypujemy wszystkie suche składniki, mieszamy. W rondelku rozpuszczamy olej kokosowy, miód oraz czekoladę. Następnie wlewamy masę do suchych składników i wszystko mieszamy. Tak przygotowaną "masę" wykładamy równomiernie na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Wstawiamy do nagrzanego do 150C piekarnika i pieczemy przez 10minut. Po tym czasie mieszamy lekko podpieczone płatki i pieczemy przez kolejne 5-10minut (aż nabiorą złocistego koloru).
Po ostudzeniu przechowujemy w słoiku lub papierowej torebce.
Uwielbiam granolę na śniadanie. Cudowne zdjęcia :-)
OdpowiedzUsuńDziękujemy! :-)
UsuńPiekna podloga, piekny stol! Swietne zdjecie. Prawie zapomnialam o granoli...pycha :)
OdpowiedzUsuń:-D to wbrew pozorom bardzo dobry znak ;-) dziękujemy! :-)
Usuń