Skład
- 1 bagietka (lub inna ulubiona bułka)
- około 150g mrożonego szpinaku
- chorizo paprykowo-czosnkowe w plastrach - około 4 plastry
- 3 jajka
- 1/2 czerwonej papryki
- 1/2 awokado
- sól, pieprz, papryczka chilli
Wykonanie:
Do garnuszka wkładamy szpinak, dodajemy papryczkę chilli (wg uznania) sól oraz pieprz i dusimy aż szpinak się rozmrozi.
Suchą patelnię rozgrzewamy na palniku, kładziemy na nią plastry chorizo i podsmażamy z obydwu stron aż tłuszcz się wytopi. Zdejmujemy je z patelni i na tłuszcz po chorizo kładziemy przekrojoną na pół bagietkę, podsmażamy aż bagietka stanie się ciepła.
Następnie na patelnię dodajemy kawałek masła, wbijamy jajka, dodajemy pokrojoną w kostki paprykę oraz awokado. Podsmażamy aż jajka się zetną. Doprawiamy solą i pieprzem.
Na podgrzaną bagietkę kładziemy szpinak, następnie plasterki chorizo, a na wierzch jajecznicę.
Pyszności:)
OdpowiedzUsuńWypasione grzanki :)
OdpowiedzUsuń