Skład
- chałka (może być czerstwa) lub ulubiona bułka, my użyliśmy DYNIOWEGO WARKOCZA
- 1 szklanka ulubionej konfitury
- 1/2 szklanki płatków migdałowych
- 1/2 szklanki mrożonych jeżyn (w sezonie można użyć świeżych)
- 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
- 500ml jogurtu naturalnego
- 2 jajka
- 4 łyżki cukru brązowego
- 1 łyżka miodu
Wykonanie:
Spód brytfanki smarujemy konfiturą. Chałkę kroimy na kromki i układamy ją w naczyniu. Posypujemy pokrojoną na kawałki czekoladą.
Jogurt, jajka, cukier brązowy i miód mieszamy trzepaczką do połączenia składników. Wylewamy na ułożoną w brytfance bułkę. Na wierzch wykładamy mrożone jeżyny oraz posypujemy płatkami migdałowymi. Pieczemy w temp. 180C przez około 20minut - aż do zrumienienia.
Cudowny pudding, mniam!
OdpowiedzUsuń