Skład
- 2/3 szklanki płatków owsianych
- 1/3 szklanka płatków orkiszowych
- 1/2 kostki schłodzonego masła
- 3 łyżki mąki ryżowej (można zastąpić krupczatką)
- 3 łyżki cukru pudru
- 6 dojrzałych brzoskwiń
- 1 szklanka jeżyn (mogą być mrożone)
- 1 szklanka truskawek (mogą być mrożone)
Wykonanie.
Brzoskwinie kroimy na mniejsze części i układamy wraz z pozostałymi owocami w naczyniu żaroodpornym lub na patelni (o ile możecie ją wstawić do piekarnika).
Płatki, mąkę, cukier puder i masło rozcieramy w miseczce palcami aż powstaną grudki. Posypujemy nimi wierzch owoców. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do ok. 200C i pieczemy około 15-20minut.
Podajemy z jogurtem naturalnym lub gałką ulubionych lodów.
Zdjęcia jak zwykle przepiękne! ;)
OdpowiedzUsuńMmm ale pyszności :)
OdpowiedzUsuńCudowne zdjecia, cudowne crumble :)
OdpowiedzUsuńJeden z moich ukochanych jesiennych deserów :) Z brzoskwiniami wygląda zjawiskowo :)
OdpowiedzUsuń