8/30/2015

8/30/2015

Kanapka drwala; z bekonem i jajkiem






Skład (na 1 kanapkę)

  • bagietka (przepis np. TUTAJ)
  • 2 jajka
  • 3 plastry boczku
  • 1 pomidor 
  • kilka oliwek (u nas czarne)
  • kawałek sera feta
  • trochę rukoli
  • łyżka masła
  • 2 ząbki czosnku
  • pieprz i sól


Zaczynamy.
Czosnek przeciskamy przez praskę i mieszamy z masłem. Bagietkę kroimy na pół, smarujemy ją masłem czosnkowym. Rozgrzewamy patelnię, następnie kładziemy na nią połówki bagietki (masłem na patelnię) i podsmażamy aż nabiorą ładnego koloru i podgrzeją się (można je zamiast tego włożyć je do piekarnika).

Boczek smażymy na patelni. Na patelni smażymy także sadzone jajka (doprawiając solą i pieprzem). 

Na podgrzaną bagietkę kładziemy rukolę, plastry pomidora, pokrojone oliwki i kawałki sera feta, na wierzch kładziemy bekon i jajka sadzone. Przykrywamy drugą połówką bagietki. 



9 komentarzy: