Skład.
- 1 bagietka (np. z tego przepisu)
- rukola
- czarne oliwki
- ser feta
- brzoskwinie lub nektarynki
- masło
- oliwa z oliwek - opcjonalnie
Zaczynamy.
Brzoskwinie lub nektarynki kroimy na mniejsze cząstki. Masło rozpuszczamy na patelni i wsypujemy owoce, podsmażamy aż lekko się skarmelizują.
Bagietkę kroimy na kromki, każda smarujemy masłem i zapiekamy w piekarniku w temp. 200C przez około 10-15minut - aby stały się chrupiące i lekko przyrumienione.
Wyjmujemy je z piekarnika, układamy na talerzu. Na każdej kładziemy kilka listków rukoli, kilka kosteczek sera feta, czarne oliwki pokrojone w plasterki i na koniec brzoskwinie. Przed podaniem możemy je dodatkowo skropić oliwą z oliwek.
Piękne zdjęcie... A i grzaneczki niczego sobie;-)
OdpowiedzUsuńprezentują się bardzo apetycznie!
OdpowiedzUsuńOrzeźwiające i na pewno bardzo smaczne, na imprezowe przekąski świetne!: )
OdpowiedzUsuńSprawdzą się idealnie ;-)
UsuńTo jest obłędne! <3
OdpowiedzUsuńPysznie :)
OdpowiedzUsuńSmakowite połączenie :)
OdpowiedzUsuńWow!!!
OdpowiedzUsuńLieben Gruß aus bella Italia!