8/13/2015

8/13/2015

Grzanki z brzoskwiniami, fetą, oliwkami i rukolą




Skład.
  • 1 bagietka (np. z tego przepisu)
  • rukola
  • czarne oliwki
  • ser feta
  • brzoskwinie lub nektarynki 
  • masło
  • oliwa z oliwek - opcjonalnie

Zaczynamy.
Brzoskwinie lub nektarynki kroimy na mniejsze cząstki. Masło rozpuszczamy na patelni i wsypujemy owoce, podsmażamy aż lekko się skarmelizują.
Bagietkę kroimy na kromki, każda smarujemy masłem i zapiekamy w piekarniku w temp. 200C przez około 10-15minut - aby stały się chrupiące i lekko przyrumienione.
Wyjmujemy je z piekarnika, układamy na talerzu. Na każdej kładziemy kilka listków rukoli, kilka kosteczek sera feta, czarne oliwki pokrojone w plasterki i na koniec brzoskwinie. Przed podaniem możemy je dodatkowo skropić oliwą z oliwek. 




8 komentarzy: