7/10/2015

7/10/2015

Conchiglioni żytnie razowe; duże muszle faszerowane szpinakiem i fetą


Skład
  • 30 dag makaronu duże muszle (u nas żytnie razowe)
  • 10 dag sera feta
  • 20 dag szpinaku mrożonego (rozdrobnionego)
  • 1 niewielka cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz

Zaczynamy.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente, odcedzamy.

Cebulę bardzo drobno siekamy i wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem szklimy na patelni. Następnie dodajemy na patelnię szpinak i podsmażamy tak długo, aż cała woda z niego odparuje. Wówczas dodajemy pokrojony w kosteczkę ser feta. Całość mieszamy, doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą. tak przygotowanym farszem nadziewamy ugotowany makaron.
Możemy podawać z sosem czosnkowym.






5 komentarzy:

  1. Zdrowo i pysznie! Czego chciec wiecej? :)

    OdpowiedzUsuń
  2. O rany, pamiętam, że kiedyś jadłam takie jak byłam mała i bardzo mi smakowały :)
    Koniecznie muszę je niedługo zrobić! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pięknie podane! Musiały być pyszne :)

    OdpowiedzUsuń