Skład.
- sałata masłowa
- roszponka
- awokado
- czerwona papryka
- zielony ogórek
- camembert
- oliwa z oliwek
- sok z cytryny
- sól, pieprz
- zioła prowansalskie
Zaczynamy.
Sałatę masłową rwiemy na kawałki i układamy na talerzu. Następnie kładziemy roszponkę, plastry ogórka, pokrojoną w paski paprykę, awokado i camemberta. Sok z cytryny i oliwę z oliwek w proporcji 1:2, a także zioła prowansalskie, pieprz i sól mieszamy ze sobą dokładnie (można w tym celu użyć zamkniętego słoika, w którym wymieszamy wszystkie składniki). Tak przygotowanym dressingiem polewamy wierzch sałaty. Podajemy z ulubionym pieczywem, bądź grzankami.
To ja poproszę jedną porcję na wynos:)))
OdpowiedzUsuńNie ma sprawy ;-)
UsuńWszystko mi sie podoba w tej salatce. Porywam talerzyk :)
OdpowiedzUsuńpyszna sałatka :)
OdpowiedzUsuńZdecydowanie moje smaki :) Cudna sałata!
OdpowiedzUsuńZ awokado zjem ostatnimi czasy wszystko. A taka sałatka, to już po prostu szczyt marzeń. Pyszności :)
OdpowiedzUsuńŚwietna sałatka :)
OdpowiedzUsuńBardzo lekka i przyjemna w smaku sałatka :)
OdpowiedzUsuń