Skład (na jedną porcję)
- 1/2 szklanki białego ryżu
- 1 1/2 szklanki mleka
- 1/2 szklanki jagód (zważywszy na porę roku my użyliśmy mrożonych)
- 1 łyżeczka cukru brązowego
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
Zaczynamy.
Ryż gotujemy na mleku, co chwilę mieszając, aby się nie przypalił (około 20minut - w zależności od rodzaju ryżu).
Jagody mrożone wsypujemy do garnuszka i podgrzewamy na ogniu wraz z cukrem aż się rozpuszczą. Zdejmujemy z ognia, dodajemy jogurt, mieszamy. Polewamy wierzch ryżu.
Gdy używamy świeżych jagód wystarczy je rozgnieść widelcem w kubeczku po czym dodać cukier i jogurt.
Smacznie! :)
OdpowiedzUsuńNiezwykle kuszący :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam ryżowe puddingi, przepyszny deser :)! i wygląda bosko :)!!
OdpowiedzUsuńDziękujemy ;-)
Usuńuwielbiam ryż na słodko, pycha!
OdpowiedzUsuńmniam uwielbiam taki ryż :) a tulipany mają przepiękny kolor :)
OdpowiedzUsuńale pyszności :D
OdpowiedzUsuńDoskonały posiłek dla moich dzieci.Ja zrobię z truskawkami :)
OdpowiedzUsuńZ truskawkami też na pewno będzie rewelacyjny ;-)
UsuńPięknie wygląda ! Dla mnie idealne śniadanie :)
OdpowiedzUsuńDla nas także ;-)
UsuńKuszące danie. Kocham jagódki i taki deserek byłby dla mnie w sam raz;)
OdpowiedzUsuńMy także uwielbiamy jagody - czekamy aż zacznie się na nie sezon i będzie można tworzyć z nich w kuchni różne pyszności ;-)
UsuńGenialne i pięknie podane :)
OdpowiedzUsuńPięknie kolorowo :>
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł na pudding :)
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl