Skład.
- 8 jajek
- 15 dag szynki
- 10 sztuk śliwek marynowanych w occie
- 2 łyżki musztardy sarepskiej
- sól, pieprz do smaku
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- szczypiorek
Zaczynamy.
Jaja gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na pół. Żółtka
wyjmujemy i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy do nich pokrojoną w bardzo drobną
kosteczkę szynkę i śliwki. Dodajemy także musztardę, doprawiamy solą i
pieprzem, mieszamy.
Faszerujemy połówki białek przygotowanym farszem. Majonez
mieszamy z jogurtem, polewamy wierzch jajek i posypujemy posiekanym
szczypiorkiem.
Wczytałam się w składniki, zdziwiła mnie śliwka i zaciekawiła:) To może być patent na wykorzystanie sliwki
OdpowiedzUsuńŚliwka nadaje bardzo ciekawy posmak, wypróbuj - na pewno polubisz ;-)
UsuńJajeczka prezentują się cudownie :)
OdpowiedzUsuńDziękujemy ;-)
UsuńSuper jajeczka :)
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl
Oryginalny pomysł i przepiękne zdjecie. Byłoby nam bardzo miło gościć go w naszej książce kucharskiej. Zaprawszamy. https://www.facebook.com/layman.meble/photos/a.1689873661247779.1073741830.1687658101469335/1815384718696672/?type=3&theater
OdpowiedzUsuńMyślę,że je przygotuje...:))
OdpowiedzUsuńMyślę,że je przygotuje...:))
OdpowiedzUsuńMniam,mniam...;)
OdpowiedzUsuń