Skład.
- mix sałat z rukolą
- 1 awokado
- 1 papryka czerwona
- 1 camembert z ziołami
- 3 łyżki oliwy
- sól, pieprz do smaku
- łyżka soku z cytryny
Zaczynamy.
Mix sałat myjemy, wrzucamy do miski. Dodajemy pokrojoną w paski paprykę, oliwę, sól i pieprz mieszamy, po czym wykładamy na talerz. Camemberta kroimy na kawałki, wykładamy na sałatę. Awokado obieramy, kroimy w plasterki, skrapiamy sokiem z cytryny i układamy na wierzchu sałaty. Możemy podawać z grzankami, lub ulubionym pieczywem.
Lekko i przyjemnie! I w dodatku wiosennie...to lubie :)
OdpowiedzUsuńMy także, już nie możemy się doczekać wiosny ;-)
UsuńNiezwykle apetyczna sałatka - taka lekka i wiosenna :)
OdpowiedzUsuńSuper wiosenny przepis ;)
OdpowiedzUsuń