3/09/2015

3/09/2015

Grzanki z oscypkiem i mixem sałat






Skład.
  • 2 oscypki o ulubionym smaku
  • 2 oscypki niewędzone
  • bagietka korzena
  • 1 łyżka masła
  • mix sałat z roszponką
  • 1 czerwona papryka
  • 2 łyżki oliwy
  • sól, pieprz do smaku
  • 1/2 limonki


Zaczynamy.
Do wymieszanych sałat dodajemy pokrojoną w paski paprykę,a także niewędzone oscypki, oliwę, doprawiamy solą i pieprzem do smaku, mieszamy. 
Bagietkę kroimy na kromki. Masło rozpuszczamy na patelni i podsmażamy kromki bagietki wraz z wędzonymi oscypkami. Po podsmażeniu oscypki kroimy wzdłuż i układamy na kromkach. Podajemy z sałatą. Tuż przed podaniem sałatę lekko skrapiamy sokiem z limonki.



(Nie) nudna kanapka ed II Zielono mi!

10 komentarzy:

  1. a co to za kosteczki z literkami obok - z jakiej gry?
    danie- obłędne:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Oscypek na ciepło - raj! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. ciepłe oscypki są super smaczne, zawsze je kupuję jak zawitam w Zakopanym;
    www.magicznakuchnia.blox.pl

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam takiego smażonego oscypka, jest najlepszy na świecie!

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam oscypki! Zwłaszcza takie na ciepło :)

    OdpowiedzUsuń