Skład.
- 2 oscypki o ulubionym smaku
- 2 oscypki niewędzone
- bagietka korzena
- 1 łyżka masła
- mix sałat z roszponką
- 1 czerwona papryka
- 2 łyżki oliwy
- sól, pieprz do smaku
- 1/2 limonki
Zaczynamy.
Do wymieszanych sałat dodajemy pokrojoną w paski paprykę,a także niewędzone oscypki, oliwę, doprawiamy solą i pieprzem do smaku, mieszamy.
Bagietkę kroimy na kromki. Masło rozpuszczamy na patelni i podsmażamy kromki bagietki wraz z wędzonymi oscypkami. Po podsmażeniu oscypki kroimy wzdłuż i układamy na kromkach. Podajemy z sałatą. Tuż przed podaniem sałatę lekko skrapiamy sokiem z limonki.
Uwielbiam oscypki :D
OdpowiedzUsuńmy ostatnio także bardzo je polubiliśmy ;-)
Usuńa co to za kosteczki z literkami obok - z jakiej gry?
OdpowiedzUsuńdanie- obłędne:)
to stempelki z alfabetem kupione w sklepie TIGER ;-)
UsuńAleż smakowicie podane :)
OdpowiedzUsuńOscypek na ciepło - raj! :)
OdpowiedzUsuńciepłe oscypki są super smaczne, zawsze je kupuję jak zawitam w Zakopanym;
OdpowiedzUsuńwww.magicznakuchnia.blox.pl
bardzo apetycznie wygląda!
OdpowiedzUsuńUwielbiam takiego smażonego oscypka, jest najlepszy na świecie!
OdpowiedzUsuńUwielbiam oscypki! Zwłaszcza takie na ciepło :)
OdpowiedzUsuń