3/02/2015

3/02/2015

Deser karmelowo-bananowy z granolą






Skład (na 2 porcje)
  • 1 szklanka granoli (może być jak tutaj)
  • 400ml jogurtu naturalnego gęstego
  • 1 łyżka kakao
  • 2 banany
  • 3 łyżki sosu karmelowego (przepis)
  • 4 rurki (mogą być nadziewane)


Zaczynamy. Na dno szklanki wsypujemy 1/4 granoli. Jogurt mieszamy z kakao, połowę przekładamy do szklanki, ponownie wsypujemy 1/4 granoli, układamy pokrojonego w plasterki banana i polewamy z sosem karmelowym. W identyczny sposób przygotowujemy drugą porcję. Na koniec w deser wdziewamy po dwie rurki.



12 komentarzy:

  1. WOW. Dlaczego Wasze zdjęcia muszą tak zawsze pięknie wyglądać?! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Też się zastanawiam hahaha A deser palce lizać!

      Usuń
    2. Nie zawsze :-P chociaż.... staramy się jak możemy ;-) I jest nam niezwykle miło, że to doceniacie ;-) Dziękujemy <3

      Usuń
  2. Bajeczka w kieliszku :P Wszystkie składniki same w sobie są dobre a co dopiero gdy się je złączy... :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Takie rzeczy to ja mogę jeść<3

    OdpowiedzUsuń
  4. Karmel z bananem to połączenie idealne :)
    Musiał smakować fenomenalnie ten deser :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Masz rację to połączenie świetnie się komponuje :-)

      Usuń