1/09/2015

1/09/2015

Deser czekoladowy z brownies




Skład.
  • skrawki z brownies orzechowego (przepis tutaj )
  • 200ml śmietany kremówki 30 lub 36%
  • 1/2 tabliczki czekolady deserowej
  • kilka orzechów włoskich
  • kakao do dekoracji

Zaczynamy.
Skrawki z ciasta kruszymy/ kroimy na małą kostkę i układamy na dnie dużej filiżanki. 
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej/ lub mikrofalówce i studzimy. 
Kremówkę ubijamy na sztywno, po czym stopniowo dodajemy do niej przestudzoną, rozpuszczoną czekoladę. Krem przekładamy do szprycy cukierniczej i dekorujemy nim filiżankę. Wierzch posypujemy kakao, gdzieniegdzie wkładamy orzechy włoskie.




16 komentarzy:

  1. To nie przystoi tak kusić pysznościami w biały dzień:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda obłędnie, piekne zdjęcia

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda dekadencko, pyszności :D Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń
  4. O mamo, jakie to musi być pyszne, nie muszę być namawiana dwa razy, biorę od razu!; )

    OdpowiedzUsuń
  5. Jestem za! Czekolada i brownie! Połączenie wręcz idealne! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. cudowne zdjęcia.
    Deser... jeszcze wspanialszy!

    OdpowiedzUsuń
  7. Ależ to wygląda! Zakochałam się od pierwszego wejrzenia... :)

    OdpowiedzUsuń
  8. zbyt rzadko tu bywam... uh.... uwielbiam ten deser....


    PS. Chciałabym Serdecznie zaprosić do wzięcia udziału w moim czekoladowym konkursie! Więcej szczególów na moim blogu !

    OdpowiedzUsuń
  9. Prawdziwie rozpustny deser, pragnę! <3

    OdpowiedzUsuń
  10. Toż to czysta pornografia, ja nie wiem. Nie mogę się napatrzeć :D

    OdpowiedzUsuń
  11. O rany... jesteśmy zakochane! Boże jak to musi smakować...

    OdpowiedzUsuń
  12. Cudny deser i przepięknie podany:)

    OdpowiedzUsuń