Skład.
- szklanka mąki
- 1 jajko
- łyżka cukru wanilinowego
- łyżka wiórków kokosowych
- łyżeczka sody oczyszczonej
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- około 2 szklanki jogurtu naturalnego
- puszka ananasów
- olej do smażenia
- 1/2 tabliczki białej czekolady
Zaczynamy.
Ananasy wyjmujemy z puszki i odsączamy na papierowym ręczniku.
Mąkę przesiewamy, dodajemy do niej jajko, cukier waniliowy, wiórki kokosowe, sodę, proszek do pieczenia, mieszamy. Do masy dodajemy następnie tyle jogurtu naturalnego aby powstało ciasto o konsystencji gęstej śmietany (nie powinno być zbyt rzadkie!).
Krążki ananasa maczamy w cieście, a następnie smażymy na patelni z minimalną ilością oleju na złoty kolor, z obydwu stron.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej/lub w mikrofalówce i cienkimi strużkami polewamy usmażone ananasy.
Jaka misterna czekoladowa pajęczynka:)
OdpowiedzUsuńSzczęśliwego Nowego Roku i wspaniałych kulinarnych inspiracji!!!
i ta biała czekolada, kusząca propozycja! :)
OdpowiedzUsuńCo za rozpusta! Wygląda zjawiskowo :)
OdpowiedzUsuńSzczęśliwego Nowego Roku!
Istny obłęd ! Foodporn jednym słowem :) Szczęśliwego Nowego Roku :) !
OdpowiedzUsuńAle obłędne *.*
OdpowiedzUsuńPyszności! Poproszę o jeden plasterek z podwójną porcją czekolady :D
OdpowiedzUsuń