Skład.
- 2 opakowania serka kremowego Arla Apetina o smaku pomidory i bazylia
- 2 szklanki mąki pszennej
- 1 duże jajko
- łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 papryczka chilli
- kilka gałązek świeżej bazylii
- szczypta soli
- olej do smażenia
Zaczynamy.
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy serki Arla Apetina o smaku pomidory i bazylia,wbijamy jajko, dodajemy szczyptę soli, sodę, a także bardzo drobno posiekaną papryczkę chilli (wraz z pestkami) i bazylię. Masę dokładnie mieszamy łyżką (powinna być gęsta, ale klejąca). Dłonie zwilżamy wodą i formujemy z masy kuleczki.
Olej rozgrzewamy w naczyniu, gdy będzie gorący wkładamy na niego pączuszki. Smażymy z obu stron na złoty kolor (około 5minut).
Gotowe pączuszki podajemy z kwaśną śmietaną.
świetne:)
OdpowiedzUsuńSuper-podanie i pomysł:)
OdpowiedzUsuńNo cóż, jakby ich kiedyś zostało na spróbowanie, to ja chętnie.
OdpowiedzUsuń;-) niestety już za późno :-P
UsuńFajny pomysł na wytrawne pączuszki :)
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl