10/17/2014

10/17/2014

Śniadaniowe croissanty z twarożkiem i pestkami dyni



Skład.
  • 3 croissanty
  • 15 dag twarogu półtłustego
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • 3 łyżki pestek z dyni
  • 2 łyżeczki jagód goi, 2 łyżeczki pestek słonecznika (opcjonalnie)


Zaczynamy.
Twarożek mieszamy ze śmietaną, dodajemy nasiona. Croissanty kroimy na pół, rozprowadzamy na nich masę twarogową. Gotowe, smacznego ;-)





6 komentarzy:

  1. ja tam takie rogale jadam bez dodatków :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Takie śniadanie i od razu dzień staje się lepszy! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dokładnie :-) a najlepiej gdy na dodatek jest ono przyniesione do łóżka ;-)

      Usuń
  3. A już miałam nadzieję, że ktoś pokusił się o własnoręczne zrobienie ciasta francuskiego;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Musimy się podjąć tego zadania, jednak póki co, poszliśmy na łatwiznę ;-)

      Usuń
  4. Ja mam zawsze problem ze śniadaniami,chyba zacznę czerpać od Was inspiracje:)

    OdpowiedzUsuń