Skład.
- 3 croissanty
- 15 dag twarogu półtłustego
- 2 łyżki śmietany 18%
- 3 łyżki pestek z dyni
- 2 łyżeczki jagód goi, 2 łyżeczki pestek słonecznika (opcjonalnie)
Zaczynamy.
Twarożek mieszamy ze śmietaną, dodajemy nasiona. Croissanty kroimy na pół, rozprowadzamy na nich masę twarogową. Gotowe, smacznego ;-)
ja tam takie rogale jadam bez dodatków :)
OdpowiedzUsuńTakie śniadanie i od razu dzień staje się lepszy! :)
OdpowiedzUsuńDokładnie :-) a najlepiej gdy na dodatek jest ono przyniesione do łóżka ;-)
UsuńA już miałam nadzieję, że ktoś pokusił się o własnoręczne zrobienie ciasta francuskiego;)
OdpowiedzUsuńMusimy się podjąć tego zadania, jednak póki co, poszliśmy na łatwiznę ;-)
UsuńJa mam zawsze problem ze śniadaniami,chyba zacznę czerpać od Was inspiracje:)
OdpowiedzUsuń